Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

У селі Гордіївці Романівського благочиння відзначили храмове свято .

 26 вересня 2023 року Божого в День пам'яті святого апостола Іоана Богослова в селі Гордіївці Романівського благочиння в храмі на честь цього святого відбулася  святкова Божественна літургія .

 Очолив Богослужіння благочинний Романівського округу митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович ,настоятель парафій сіл Каменю , Булдичева та Пилипо - Кошари якому співслужили митрофорний протоієрей  Василь Климюк ,настоятель парафій сіл Хижинці та Разіне та митрофорний протоієрей  Василь Копиняк настоятель парафій сіл Гордіївки та Печанівки.

 На урочистому Богослужінні під час Потрійної єктені священнослужителі возносилися щирі молитви за Українську Державу та її відважних воїнів які відстоюють незалежність нашої Держави .

 Після прочитання Святого Євангелія отцем - благочинним було проголошено проповідь на тему дня , де отець Анатолій звернувся до віруючих з закликом жити  з Христом та бути носієм любові яку саме мав апостол Іоан Богослов та проніс горе і страждання за Христа тільки завдяки цій славній чесноті як любов.

 За церковним уставом після літургії був відслужений водосвятний молебень та навкруги храму пройдений хресний хід з окропленням вірних святою водою та приспущена навісна ікона Почаївської Божої Матері для поклоніння вірних .

 Наостанку настоятель Свято -Іоано Богословського храму села Гордіївка  митрофорний протоієреєй Василь Копиняк подякув духовенству за приїзд і спільну молитву , а вірних помазав святим єлеєм.

Поділитися:


Церковний календар