Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Храмове свято в селі Камінь Романівського благочиння

 21 вересня 2023 року в День святкування Різдва Пресвятої Богородиці за старим стилем  на запрошення настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці  митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  здійснив архіпастирський візит до села Камінь Романівського благочиння та очолив святкове Богослужіння з нагоди храмового свята. 

 Зустрічаючи Владику при вході до храму парафіяни піднесли букет квітів та запашний коровай , а на паперті храму настоятель митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович преподніс напрестольний хрест та виголосив вітальне слово дорогому владиці  та попросив святительських молитов. 

На Божественній літургії Його Високопреосвященству співслужили митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович , благочинний Романівського округу, митрофорний протоієрей Василій Климюк настоятель Свято-Покровського храму села Хижинци, митрофорний протоієрей Василій Копиняк настоятель Свято-Михайлівського храму села Печанівка, митрофорний протоієрей Ярослав Денькович ( Хмельницька єпархія) ієрей Олексій Тищенко, благочинний Черняхівського округу,  ієрей Володимир Чмуда настоятель парафії  на честь Покрову Пресвятої Богородиці села Базар, представники духовенства Житомирсько - Овруцької єпархії.

На потрійній єктенії архіпастир разом з духовенством піднесені вдячні та прохальні молитви до Божої Матері, яка вважається покровителькою села. Владика виголосив молитву за мир в Україні. А також молилися за усіх, хто захищає незалежність нашої держави та за Героїв, які поклали свої життя за нашу неньку Україну.

Після відпусту було проведено освячення води,  хресний хід навкруги Храму з читанням Святої Євангелії та Потрійної єктенії , а вірних окроплено святою водою.

Опісля його високопреосвященство Архієпископ Житомирський і Польіський зачитав високу нагроду, яка була дана Предстоятелем Православної Церкви України, Блаженійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, а саме вручено орден святителя Миколая Чудотворця. 

Поділитися:


Церковний календар