Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

ОЧІЛЬНИК ЄПАРХІЇ СПІВСЛУЖИВ НА БОЖЕСТВЕННІЙ ЛІТУРГІЇ В ДЕНЬ СВЯТА СОБОРУ ВІННИЦЬКИХ СВЯТИХ ТА ДЕНЬ ТЕЗОІМЕНИТСТВА МИТРОПОЛИТА СИМЕОНА

1 вересня 2023 року, у свято Собору Вінницьких святих, церковного Новоліття та день пам'яті преподобного Симеона Стовпника,у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці була звершена урочиста Божественна Літургія. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, а також клірики Вінницько-Барської єпархії та гості у священному сані.

Під час Літургії підносилась молитва за Перемогу українського війська. Також, з нагоди Дня тезоіменитства митрополита Симеона, були проголошені особливі молитовні прохання за Архіпастиря.

Після завершення богослужіння був відправлений молебень всім святим землі Вінницької і преподобному Симеону Стовпнику.

З вітальним словом до Іменинника від імені архієреїв, які брали участь у Літургії, звернувся митрополит Вінницький і Брацлавський Роман. Свого Архіпастиря привітали священники та парафіяни кафедрального собору, а також настоятельниця Вінницького жіночого монастиря на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці ігуменя Єліконида (Воєвода).

Теплими словами і співом многоліття митрополита Симеона привітав Архієрейський хор на чолі з регентом Олександром Холявою.

Митрополит Симеон подякував за вітання архієреям та священнослужителям, які в цей святковий день розділили з ним молитовну радість святкування і служіння Божественної літургії. Митрополит Симеон також висловив вдячність парафіянам та представникам місцевої влади, військовослужбовцям, лікарям, педагогам та усім тим багатьом людям, які цього дня і напередодні привітали його з Днем тезоіменитства. Архіпастир побажав усім Божого благословення, заступництва Божої Матері та допомоги від святих землі Вінницької та преподобного Симеона Стовпника, пам'ять яких Православна Церква України цього року вперше відзначила 1 вересня за новоюліанським календарем.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

PОЗДРУКУВАТИ МАТЕРІАЛ

ГАЛЕРЕЯ

Поділитися:


Церковний календар