Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Патріотичний забіг, мітинг і молебень для вшанування пам’яті захисників, які загинули за Україну провели в смт Черняхові

29 серпня в День пам’яті захисників України, ми вшановуємо всіх наших Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Наші мужні, нескорені, відважні Герої власним життям захищали щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Вони залишаться в нашій пам’яті назавжди, як Герої, що стали гордістю для прийдешніх поколінь українців.

З початку російсько-української війни, з 2014 року, Черняхівщина втратила вже 58 наших Героїв-земляків, 47 з них – від 24 лютого 2022 року. Це наші друзі, сини, батьки, чоловіки, брати…- найрідніші люди, яких вирвала із сімей війна. Щоб вшанувати пам'ять полеглих у війні воїнів-земляків, в Черняхові відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», тематичний мітинг і молебень за Царство Небесне для загиблих захисників.

До присутніх звернулась Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, яка подякувала батькам за гідне виховання справжніх патріотів своєї землі та закликала завжди пам’ятати ціну нашої свободи і мирного майбутнього України: «Щиро співчуваємо усім, кого осиротила ця жорстока боротьба за незалежність нашої країни. Жодні слова не загоять ваших душевних ран, але всі ми маємо бути сильними. Щоб вистояти і перемогти, адже боротьба за волю України триває».

Заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович у своїй промові подякував побратимам і всім, хто об’єднався у безкомпромісній боротьбі за волю та незалежність українського народу.

Ієрей  Олексій Тищенко,благочинний Черняхівського округу  провів молебень за упокій душ усіх полеглих захисників України і разом із громадою молились за Царство Небесне для наших загиблих Героїв.

Хвилиною мовчання, квітами і сльозами болю кожен присутній дякував землякам, які захищали нас, за право жити на своїй землі.

Усі учасники патріотичного забігу, який очолив учасник бойових дій, захисник Василь Євпак, прикріпили прапори України з іменами полеглих земляків до мапи нашої країни як символ того, що країна і всі ми в ній досі можемо називатись українцями тільки завдяки самопожертві та подвигам наших Героїв.

Ми ніколи не забудемо наших захисників, які поповнили Небесне військо, і не пробачимо цього ворогу! Назавжди запам’ятаємо ціну свободи! Безмірно важку ціну…

Вічна слава загиблим Героям-захисникам!

Слава Україні! 

Поділитися:


Церковний календар