Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Архієпископа Житомирського і Поліського Високопреосвященнійшого Володимира

чесному священству та усім вірним чадам Житомирської єпархії УАПЦ

 ''О Пасхо велика і найсвятіша ,Христе,о Мудросте й Слово Боже

 і Сило, дай нам істинно причащатися Тебе,у Невечірній день  

 Царства Твого '' . (Канон Пасхи) 

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

От і сьогодні Церква Христова - Свята і Православна з духовною величчю  всьому світу звіщає підвалини нашої віри, моральних людських цінностей, перемоги добра над злом, життя над смертю, світла над темрявою. Христос нагородив нас новим життям, яке є вічним. Святе Євангеліє сповіщає всім нам про Великий день, коли передранішня зоря Христового Воскресіння дивовижним сяянням Небесного Світла просвітлює вселенну.

 Подія Воскресіння Христового за більше, як тисячу років до реального здійснення пророком Давидом описується в 16 Псалмі:'' ... Господь і Бог не дасть Своєму Святому  побачити тління,  і не залишити його душі в пеклі''. Час воскресіння Христа  звіщається і пророком  Осією : " Він оживе через два дні ,Він на третій день Воскресне! " .( Ос.6,2 ).

Господь наш Ісус  Христос ради нашого спасіння  взявши на себе людське тіло і принісши себе в Жертву за гріхи людства розірвав кайдани смерті: ''Бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений ''. (1.Кор. 5,7). Він будучи без гріха перетерпів за нас наклепи, зраду побиття, потурання, та  Хресну смерть на Голгофі і на третій день воскрес, щоб всі віруючі в Нього мали Життя вічне і знову віднайшли втрачений рай. Хоча  смерть залишилась на землі до цього часу, як і її причина - гріх, але Ісус Христос Своїм Воскресінням відібрав у неї силу притупивши її жало тому вона і не жахлива для послідовників Христових: '' Смерть бо через людину і через Людину воскресіння мертвих''.  (1Кор .15, 21). 

З цього часу людство почало шукати Його глибше, пізнавати Господа, служити Йому всім розумом, життям та добробутом. Ця радісна звістка про Христове Воскресіння тисячоліттям дійшла і до нас та відіграє вилику роль сутності Божественної науки. Від смерті до життя привів нас Господь Своїм воскресінням. Як люди голосом побожности так і ангели гласом трубним в цей день разом вірою радости возвеличують - " Сонце Правди" (Мал.4,2 ).

 Променем пасхального світла християни, які становлять частину видимої Церкви відчувають радість переживання цієї звістки в своїх серцях бо приймають спасительну правду Світлого Христового Воскресіння. У Пасхальних богослужбових піснеспівах ми зближаємося по особливому, цінимо це Свято над cвятами адже тілом і душею переживаємо торжество Великодня. Цієї святої ночі спільно з жонами - мироносицями й апостолами  ідучи стежкою зміцнення християнських ідеалів будемо покликанні до вічного щастя.

 Людство завжди хвилюється думкою про смерть тому при наближенні  смерті жадає утримати життя та переоцінити свої вчинки.

Поздоровляю всіх вас з Пасхою Христовою! Закликаю вас  піднести палкі  молитви  до Воскреслого Ісуса за страждальну Україну нашу,владу та військо її.Прошу всіх пастирів і парафіян  виконати моє розпорядження стосовно  надання матеріальної допомоги  воїнам АТО та залучити всіх до посильної допомоги !  Нехай Воскреслий Господь сподобить нас всевеличної радости збагнути , жити в невечірнім дні Його Царства  де не буде кінця! 

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

 З архіпастирським благословенням + Володимир 

 Архієпископ Житомирський і Поліський 

Пасха Христова 2016 р.Б

м.Житомир

Поділитися:


Церковний календар