Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Храмове свято в селі Високому Черняхівського благочиння

12 липня 2023 року Божого в День памяті святих первоверховних апостолів Петра і Павла на запрошення настоятеля ієрея Олександра Дмитрука Його Високопреосвященство,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  здійснив архіпастирський візит до села Високого Черняхівського благочиння та очолив святкове Богослужіння з нагоди храмового свята .

 На подвір'ї храму члени громади  піднесли за українською традицією своєму архіпастирю хліб і сіль , а молодь букет живих квітів. 

 На паперті храму настоятель храму ієрей Олександр Дмитрук преподніс напрестольний хрест та виголосив вітальне слово дорогому владиці і святителеві .

 На Божественній літургії Його Високопреосвященству співслужили ієрей Олексій Тищенко ,благочинний Черняхівського округу,ієрей Олександр Дмитрук,настоятель Петро-Павлівського храму с.Високого , диякон Володими Беспалюк,клірик кафедрального храму на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхова.

 Після отпусту було проведено хресний хід навкруги храму з читанням Святої Євангелії та Потрійної єктенії  , а  вірних окроплено святою водою . 

Опісля Архієпископ Володимир звернувся до парафіян з повчальним словом щодо празника на честь св.апп.Петра і Павла та подякував настоятелеві та його пастві за досягнення у відроджені храму та примноження пасомих.

 На останок архіпастир відвідав Бардука Миколу , голову Високівської ТГ. та поздоровив з храмовим святом побажавши опіки святих апостолів Петра і Павла у нелегкій праці на посаді сільського голови . 

 

Поділитися:


Церковний календар