Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит до Народинщини

 9 липня 2023 року Божого в День пам'яті шанування Тихвинської ікони Божої Матері  на запрошення парафіян новозареєстрованої Свято-Покровської громади селища Базар Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  відвідав селище Базар Народицького територіальної громади та звершив першу Євхаристію яка проходила в каплиці на честь Покрови Пресвятої Богородиці та знаходиться на території комплексного меморіалу присвяченого пам'яті воїнів УНР загиблих в 1921 році.

 З глибокою повагою мале покоління на пам'ять читали вірші на адресу свого архієрея та радісно за українською традицією піднесли запашний коровай і квіти отримали при цьому архіпастирське благословіння.

 За Божественною літургією владиці співслужили ієрей Олексій Тищенко, благочинний Черняхівського округу  та ієрей Володимир Чмуда . 

На службі Божій лунали посильні молитви за перемогу українського народу на російським окупантом . Вірні мали можливість прийняти участь в Таїнстві Святої Сповіді і запричаститися Святих Дарів.

Після отпусту до пастви  з повчальним словом  на тему свята звернувся архієпископ Володимир , який підкреслив важливе ставлення до Пресвятої Богородиці та Її віковічне заступницво за  рід християнський.

Також біля основної стели меморіального комплексу було відслужено заупокійну літію за всіх полеглих борців за Незалежність України  .На даному заході до заупокійної  молилитви приєдналися Прокопенко Олександр, заступник Народицького селищного голови та Будько Олександр , голова старостинського Базаринського округу.

Для Свято-Покровської громади селища Базар   було подаровано жертводавцями декілька ікон в знак початку розбудови парафії .

  

Поділитися:


Церковний календар