Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник єпархії відвідав в червні місяці ряд парафій Черняхівського благочиння

 На протязі місяця червня поточного року  Архієпископ Житомирський і Поліський  Володимир окрім візитацій та богослужінь   мав робочі поїздки по парафіях  де особливо починає  відроджуватися церковне життя та відновлюватися святині .

  Так Черняхівське благочиння налічує 15 парафій  з яких у більшості на парафіях проводиться  церковне життя хоча є деякі  колишні парафії упц мп , котрі  перейшли до Житомирсько-Поліської  єпархії  зі своїми храмами так і їх проблемами зокрема.

Архіпастирем були відвідані такі парафії  як  Петро-Павлівська с. Високе настоятелем якої є ієрей Олександр Дмитрук . Після занепаду адже  храм перебував у користуванні упц мп та майже 30 був в запустінні  , але лише  з приходом української громади почалися відновлені роботи. На даний час  вже  відновлений іконостас , придбано церковне ничиння  , пофарбовано  зовні та в середині храм та викладається  церковне подвір'я  камінною бруківкою . Всі ці роботи проводяться за кропіткою працею  настоятеля , парафіян , меценатів та мешканців с.Високе  котрі активно приймають  участь в благородній справі.

 Архієреєм було відвідано Свято-Покровську парафію с.Клітище де будується типовий храм , а в пристосованому приміщенні настоятелем ієреєм Олександром Дмитруком розпочато звершування  регулярних богослужіннь до яких стали  долучатися жителі даного села.

Владика Володимир відвідав Свято-Михайлівську парафію села Новопіль , яка у лютому місяці покинула юрисдикцію московського патріархату та приєдналася до Житомирсько-Поліської єпархії. Священнослужитем протоієреєм Євгеном Щербиною та церковною громадою було вирішено в сезонні роботи розпочати ремонт центрального куполу та фарбування зовнішніх стін храму . 

Його Високопреосвященство відвідав занедбану кладовищенську каплицю села Окілок , що входить до Новопільського старостинського округу  та провів розмову з місцевою владою щодо відновлення святині яка десятками років  знаходиться в жалюгідному  стані  та не утримувалася  представниками московського патріархату свого часу  . Зі сторони влади було запевнення у як найшвидшому часі придбати двері  та вікна для каплиці та заодно зробити ремонт приміщення для проведення церковних богослужінь  . 

 

Поділитися:


Церковний календар