Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир відвідав новоутворене Романівське благочиння

 26 травня 2023 року Божого  на запрошення митрофорного протоієрея Анатолія Мінькевича ,благочинного Романівського округу Його Високопреосвященство ,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир відвідав Романівщину.

 Метою візитації архіпастиря до Романівщини  стали  добровільні переходи православних парафій упц мп та їх священнослужителів  до складу Житомирсько-Поліської єпархії  Православної Церкви України , а також знайомлення владики Володимира з місцевою владою для роз'яснення вагомих питань якими  нажаль стикається влада і релігія та представлення митр.протоієрея Анатолія Міньковича як благочинного Романівського округу та його прямих функцій відповідно до статуту ПЦУ ''про благочиння'' .

 Керуючий архієрей  мав теплі зустрічі  з секретарем Романівської селищної ради Чумаченком Юрієм Миколайовичом та заступником селищного голови з гуманітарних питань  Ходюком Василем Івановичом ,а також з селищним головою Мирополя Власюк Світланою Вікторівною . 

 Архієреєм було здійснено візитацію до Свято- Покровської парафії ,яка напередодні з настоятелем протоієреєм Василем Климюком та вірними виявила бажання бути в складі Житомирсько-Поліської єпархії .Владика Володимир на письмове прохання настоятеля та вірних видав відповідний указ про прийняття до Житомирсько-Поліської єпархії настоятеля та пастви .

  Архіпастир відвідав також парафіяльні храми на честь Св.рівн.ап.кн.Володимира села Булдичева ,апп.Петра і Павла села Пилипо-Кошара ,Різдва Пресвятої Богородиці с.Камінь. Парафіяльні ради радо вітали свого архіпастиря та мали змогу поспілкуватися зі своїм архіпастирем.

Поділитися:


Церковний календар