Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Утворено Романівське благочиння

 11 травня 2023 року Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський  Володимир  мав зустріч з  митрофорним протоієреєм Анатолієм Міньковичем , настоятелем храму Різдва Богородиці  с.Камінь Романівського ОТГ та представниками парафіяльної ради даного храму . До духовної опіки митрофорного  протоієрея Анатолія Міньковича належать   належать також такі  села , як Булдичів , Мала Козара, Пилипо-Кошара.

 На зустрічі настоятель храму Різдва Богородиці  проінформував владику про проведення парафіяльних зборів  в селі Камінь Романівського ОТГ та виходу зі складу упц мп і бажання віруючих перейти до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України .

 Відповідно до рішення парафіяльних зборів та її настоятеля митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича було прийнято парафію  та її настоятеля  до складу  Житомирсько- Поліської єпархії ПЦУ. 

 Правлячим архієреєм були видані укази на  призначення митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича настоятелем храму Різдва Богородиці с.Камінь та  благочинним Романівського округу .

Поділитися:


Церковний календар