Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієрейське Богослужіння в Свято-Іоано Богословській парафії с.Славів

 25 лютого 2023 року Божого в День шанування Іверської ікони Божої Матері Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський відвідав Свято -Іоано Богословську парафію с.Славів ,яка нещодавно приєдналася до Помісної Церкви вийшовши зі складу московського патріархату .

 Громада храму радо привітала свого архіпастиря за українським звичаєм хлібом - сіллю ,а при в ході в храм духівник єпархії  , митрофорний протоієрей Іван Бачук преподніс  напрестольний  хрест . Архіпастирю за Богослужінням  співслужили : митр.прот.Іван Бачук, настоятель Св.Покровських парафій с.Горбулів та Жадьки, священнослужителя Св.Володимирського храму смт.Черняхів   та настоятеля Св.Андріївської парафії  с.Андріївка .настоятель Св.Миколаївської парафії с.Крученець  та парафії на честь Вишгородської ікони Б.М.с.Некраші ієрея Олег Павлов та настоятеля пар. Св.Покровськоїї с.Клітище та Петропавлівської с.Високе ієрея Олександр Дмитрук. 

 На Божественній літургії підносилися посильні молитви за Україну , владу і військо її та за перемогу українського народу над російським окупантом .

 Після отпусту  владика Володимир звернувся до пастви з повчальним словом на тему свята де зазначив , що Пресвята Богордиця є заступницею християнського люду і доказом є ті чудотворні ікони до яких належить славний образ Іверський , який триччі на рік згадується за церковним богослужбовим уставом .

Поділитися:


Церковний календар