Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит до Свято-Михайлівської парафії с.Новопіль

 12 лютого  2023 року Божого в Неділю про блудного сина та пам'яті Собору вселенських учителів і святителів  Василія Великого ,Григорія Богослова та Іоана Золотоустого Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир в співслужінні протоієрея Євгена Щербини та Олексія Тищенка   звершив Божественну літургію в Свято-Михайлівському храмі с . Новопіль ,який побудований в 1860 році .

 Нещодавно церковна громада  та мешканці села провели збори на яких було ухвалено про перехід парафії до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України  та подані відповідні документи до Житомирської обласної державної адміністраці .

 На Божественній літургії були піднесені щирі молитви за Україну та  перемогу Українського війська над російським окупантом.

За Божественною літургією архієпископ Володимир звершив дияконську хіротонію над іподияконом Володимиром Безпалюком .

Після отпусту владика Володимир звернувся до пастви з повчальним словом   нагадавши вірним ,що потрібно  у цих підготовчих тижнях які  наближають нас  до Великого посту та з концентрувати увагу на своє ставлення до відвідування храму і прийняття участі у Таїнствах Сповіді і Сятого Причастя і взяти приклад з трьох святителів , які життя віддали на поруку Богові та Його Святій Церкві за що отримали нагороду на небесах.

Від імені церковної громади виступив Бєлий Петро Віталійович,який подякував владиці Володимиру за приїзд та звершення  святкової служби Божої українською мовою,яка є доступна для всіх прихожан цієї парафії. 

 

 

Поділитися:


Церковний календар