Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир звершив чин оновлення храму св.апп.Петра і Павла села Високого .

 14 січня 2023 року Божого в  День Найменування Господнього і пам'яті святителів Василія Великого та Петра Моголи  , митрополита Київського і Галицького, на запрошення новоствореної громади на честь св.апп. Петра і Павла с. Високе  Черняхівського благочиння Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліськиій Володимир  звершив чин оновлення храму та очолив святкове Богослужіння. Владиці співслужили митрофорний протоієрей Іван Бачук, протоієрей Володимир Ситніцький, протоієрей Євген Щербина , ієрей Олексій Тищенко, ієрей Олег Павлов, диякон Олександр Дмитрук.

 На церковному подвір'ї голова парафіяльної ради Янішевський Людвіг від імені парафіян зустрів архіпастиря хлібом сіллю та подякував владиці за приїзд. На паперті храму архієреїві ключар кафедрального храму св.Марії Магдалини м. Житомира протоієрей Володимир Ситніцький  преподав напрестольний хрест та звернувся з вітальним словом до владики .

  Перед Божественною Літургією було звершено чин оновлення храму який був майже 30 років в запущені місцевою православною громадою російського підпорядкування, яка відновила  Свято- Троїцький храм в центрі села, який  за радянських часів десятиліттями функціонував як сільській  клуб , а  Петро-Павлівський храм  тобто другий храм призвела до занедбання  .

  За Божественною літургією на малому вході , архієпископ Володимир  з благословення Предстоятеля ПЦУ нагородив  ієрархічними - церковними нагородами правом носіння  Володимира Ситніцького  митри та протоієрея Євгена Щербини хреста з оздобами .

  На Божественній Літургії Висопреосвященнішим Володимиром, архієпископом Житомирським і Поліським клірик  кафедрального храму на честь ''Почаївської ікони Божої Матері'' смт.Черняхова , диякон Олександр Дмитрук був рукоположений в сан ієрея та представлений православній громаді , як її настоятель.

  

Поділитися:


Церковний календар