Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Перше Богослужіння українською мовою в храмі апп.Петра і Павла с.Високе

 7 січня 2023 року Божого в селі Високе  Черняхівського благочиння  відбулося перше Богослужіння українською мовою  в храмі на честь св. апп. Петра і Павла після тривалої відсутності  та нехтуванням священнослужителя  російської церкви здійснення  Богослужіння було припинено , що  привело до осквернення святині яке   перебувало  запустінні напротязі майже  30 років.

 Зареєстрована в Державних органах новостворена українська релігійна громада  даного села  з її мешканцями ретельно    взялася за благородну справу і на протязі двох тижнів фізичною працею приклала максимум зусиль , щоб увійти в День Різдва Христового в Дім Божий .

 Очолив Різдвяне Богослужіння архієпископ Житомирсьий і Поліський Володимир якому співслужили протоієрей Євген Щербина  та диякон Олександр Дмитрук .

 Вірні щиро молилися за Перемогу Українського війська над російським окупантом разом з ахієреєм та висловили свою радість у відроджені святині у рідному селі та проспівали за традицією колядкі . 

 Після отпусту архіпастир звернувся до пастви з повчальним словом на тему празника та роздав своє архіпастирське благословення .

 В свою чергу диякон Олександр Дмитрук відповідальний громади св.апп..Петра і Павла запросив від імені громади  очільника єпархії владику Володимира на 14 січня очолити чин Оновлення храму та провести архієрейське Богослужіння .

Поділитися:


Церковний календар