Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир відвідав с.Високе Черняхівського благочиння .

  29 грудня 2022 року Божого  в день своєї 26 - річниці священицької висвяти незважаючи на повітряну тривогу архієпископ Житомирський і Поліський Володимир присвятив цей благословенний день окрім подяки Богові, віддав ще належне  Господеві  трудячись у храмі Господньому !  

 Архіпастир  разом з духовенством Черняхівського благочиння  та новоствореною громадою св.апп. Петра і Павла с. Високе та іншими потрудилися у відновленні Божої святині яку було занедбано десятками років нажаль священником і громадою які перебувають у підпорядкуванні російської церкви в Україні . 

 За словами архієпископа Володимира , який  свого часу відвідував цей храм  в дитинстві виконуючи послух при вівтарі та  неодноразово читав на кліросі Слово Боже тому він  дуже йому цінний цей храм та хоча храм завмер на майже  28 років , але  тепер чекаємо на його воскресіння !

  Нажаль  мешканці села Високого ще не можуть  усвідомити чи їм потрібно в селі два храми . Але громада вже має офіційну реєстрацію від державних органів влади та розпочинає свою діяльність  .

  ІСТОРИЧНА ДОВІДКА :

  В часи Радянської влади  в 30 - роках минулого століття у с. Високому храм було переобладнано під сільській клуб, а після 1945 року віруючі мешканці села упросили ,щоб дозволили зареєструвати громаду та дозволити збиратися для звершення Богослужіння в приміщенні нащо влада дала згоду ,Віруючі переобладнали в кінці села будинок під храм де звершувалися служби тобто окрім основного Богослужіння ще христини ,вінчання ,молебни тощо.В 1994 році знову вже українська влада передала клуб під храм ,а ось з того невеличкого храму тільки вивезли до відродженого всю атрибутику церковну та майно , а храм занапастили і осквернили довівши до плачевного стану .

Поділитися:


Церковний календар