Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ В СВЯТО-ВОЛОДИМИРСЬКОМУ ХРАМІ СМТ.ЧЕРНЯХІВ

11 листопада 2022 року Божого в День пам'яті святої преподобномучениці Анастасії Римлянкі Його Високопреосвященство ,архієпископ Житомирський і Поліський відвідав Свято-Володимирську парафію смт.Черняхова зі святинею - іконою та часткою мощей прп.мц.Анастасії Римлянкі та очолив Божественну літургію  .

 У входа до храму під звуки передзвонів  парафіяни радо зустрічали хлібом свого владику - засновника цього храму ,котрий і став наріжним каменем для відродження громад  Помісної Православної Церкви в місті Черняхові та побудови типового храму на честь Почаївської ікони Божої Матері ,а  храмі священнослужитель Свято -Володимирського храму преподніс хрест архіпастирю промовивши вітальне слово .

 За Богослужінням лунали посильні та колінноприклонні молитви за Україну , Президента, Уряд та військо її , а на молебні звучали додаткові прохання за поранених військових та їхнєскоре одужання . Архієреєві співслужили духовенство єпархії .

 Після отпусту до вірних звернувся з архіпастирським словом Високопреосвященнійший архієпископ Володимир ,який у своїй проповіді розказав жітіє святої та причину особливого шанування на Житомирщині святої Анастасії .

 

 

  

Поділитися:


Церковний календар