Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

ЧЕРГОВІ ЗБОРИ ДУХОВЕНСТВА ЄПАРХІЇ

26 жовтня 2022 року Божого в заміській резиденції  правлячого архієрея Житомирсько - Поліської єпархії при кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхова   відбулися чергові збори духовенства єпархії під головуванням архієпископа Володимира.

Керуючим Житомирсько-Поліською єпархією , Високопреосвященнішим Володимиром було перед кліром  зачитано   Ухвалу  засідання Священного Синоду 18 жовтня 2022 року ,  а саме :

Рішення №19

Священного Синоду Української Православної Церкви

(Православної Церкви України)

«Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 р.»

Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві;

передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок;

з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:

Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння.                                                                            

 Архієпископ Володимир поставив дане питання щодо святкування Різдва Христовогго за Новоюліанським календарем ,  на голосування яке було одностайно прийнято кліром єпархії.

 На зборах було вислухано усні звіти настоятелів парафій , складений графік візитацій , розглядалися питання щодо внутрішнього життя єпархії та загалом  Церкви та інше .

Архіпастир подякував духовенству  за активне надання продуктової допомоги на лікарні та військові госпіталі в яких окрім хворих проходять курс лікування поранені військові .

Поділитися:


Церковний календар