Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

У Житомирі відзначили 202-гу річницю від Дня народження Великого Кобзаря

9 березня 2016 року Божого у День народження Т.Г. Шевченка живі квіти та вінки до підніжжя пам’ятника  Великому Кобзареві  поклали керівництво міської та обласної влади, громадські організації, політичні партії, навчальні заклади, установи та організації.

Аби вшанувати пам'ять українського генія, зібралося багато житомирян біля пам`ятника Тарасові Шевченку. Під час урочистостей звучали Державний Гімн України та невмируще Шевченкове слово. Честь та шану Кобзареві віддали військовослужбовці Житомирського гарнізону ходою військової роти почесної варти по Великій Бердичівській.

Ім’я Тараса та його пророчі слова об’єднують та згуртовують українську націю.  Учасники вшанування переконані: заповіти народного мислителя й творця мають звучати з вуст молодого покоління та  стати фундаментом для побудови нової Української держави.

Даний захід відвідав Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир в супроводі протоієрея Володимира Ситніцького , ключаря кафедрального храму Св.Марії Магдалини м.Житомира.                                                                                                                                                      

Поділитися:


Церковний календар