Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир звершив чин відспівування над загиблим воїном з Черняхівщини

Черняхівська громада провела в останню путь Героя, який ціною власного життя захищав Україну від російських окупантів. Сьогодні, 28 вересня, в с.Сліпчиці попрощалися з Віктором Леонідовичем Боженком.

Віктор Боженко народився 09 травня 1990 року в селі Сліпчиці Черняхівського району Житомирської області.

В 2005 році закінчив 9 класів Головинської гімназії. Вступив до Головинського ВПУ НТ, де в 2008 році отримав професію маляра-штукатура, а в 2010 році за освітньо-професійною програмою підготовки «Інженерна механіка» отримав диплом молодшого спеціаліста.

В 2013 році зі своєю обраницею Вікторією створили власну сім`ю. В шлюбі народилося двоє дітей: донька Каріна і син Олександр.

Віктор Леонідович не проходив службу в лавах армії через вроджену ваду серця. Та, незважаючи на це, в 2015 р. пішов захищати нашу країну в АТО. В 2016 році був звільнений в запас.

Після повномасштабного вторгнення, в березні 2022 року, Віктор Леонідович  був призваний до служби у військову частину А4044. Він не мав сумнівів у тому, що українську незалежність потрібно захищати.

Загинув Герой 22 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Весела Долина Донецької області.

Останню шану захиснику, який у боротьбі за Україну пожертвував найціннішим – власним життям, прийшли віддати батьки, дружина і діти, рідні, керівники громади, сусіди, жителі Сліпчиць і сусідніх сіл, побратими, військовослужбовці та усі небайдужі люди, які разом з сім’єю Героя розділяють це страшне горе.

Прощалися із загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та на колінах. Дорогою до кладовища зливою заплакало і небо...

Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир провів чин поховання загиблого Воїна, виголосив проповідь і закликав молитись та пам’ятати захисників, які віддають власне життя, захищаючи рідну країну від ворога. Голова відокремленого підрозділу організації ветеранів України в смт Черняхів Костянтин Мікушин подякував батькам за виховання сина і за ту жертву, яку важко прийняти і неможливо забути.

У нашій пам’яті Віктор Леонідович залишиться як люблячий син, турботливий батько, чудовий сім’янин, гідна людина, яка стала на захист кожного з нас у війні з окупантами.

Поховали Віктора Боженка з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Схиляємо свої голови в пошані перед пам’яттю бійця.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя.

                                                                                                                    За матеріалами міцевої преси

Поділитися:


Церковний календар