Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит на Андрушівщину

17 вересня 2022 року Божого в День пам'яті Святителя Митрофана єпископа Воронежського   на запрошення митрофорного протоієрея Павла Гуцалюка,благочинного Андрушівського округу , настоятеля Свято-Митрофанівського храму села Міньківці Андрушівського ОТГ  з архіпастирським візитом  Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський Володимир завітав на Андрушівську землю з безцінним даром для  храму і  вірян це  іконою  з часткою мощей святителя  Митрофана  та очолив святкове Богослужіння з нагоди храмового свята в селі Міньківці .

 На церковному подвір'ї в дзвоняний благовіст  та з запашним короваєм і вітальними віршами й квітами наймолодші парафіяни зустрічали свого архіпастиря . На паперті храму  настоятель храму звернувся до архієрея зі словами подяки та  преподніс  напрестольний хрест .

 Його Високопреосвященству  співслужили духовенство єпархії та інші.На Богослужінні ревно звучали посилені молитви за страждальну Україну ,Президента ,Уряд та військо і перемогу українського народу над російським окупантом.

 Після літургії  було відслужено молебень та звершений хресний хід навколо храму з читанням Святої Євангелії та окроплення вірних свотою водою.

 На отпусті владика Володимир звернувся до парафіян з повчальним словом на тему свята та вручив благословенні архієрейські  грамоти  жертводавцям та  активним парафіяном храму.

 На Богослужінні був також присутній ктитор храму Микола Суботенко з родиною .

Поділитися:


Церковний календар