Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ В КАФЕДРАЛЬНОМУ ХРАМІ МІСТА ЖИТОМИРА

4 серпня 2022 року Божого в День пам'яті рівн.ап.Марії Магдалини ,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  звершив святкову Божественну літургію в кафедральному храмі на честь св.рівн.ап.Марії Магдалини міста Житомира .

Правлячому архієрею співслужили ,ключар каф.храму протоієрей Володимир Ситніцький та клірики єпархії :протоієрей Євген Щербина,ієрей Олексій Тищенко,ієрей Олексій Максимець.

За Богослужінням підносилися молитви за Україну та її перемогу на російським окупантом ,за поранених українських воїнів та тих хто в скорботі перебуває. 

Після літургії  було відслужено водосвятний молебень та хресний хід навколо храму.

По отпусту до вірних з повчальним словом звернувся архієпископ Володимир який оповів житіє покровителькі святого храму та закликав всіх присутніх щоб взяли хоча би іскорку тої відданості яку мала св.Марія Магдалина ,котра не жаліла ні алавастрового мира для свого учителя  ні боялась тортур йти і проповідувати воскреслого Христа.

 Духовенство і вірні привітали свого архієрея квітами та щирими словами свого владику з нагоди День народження яке він відзначив 3 серпня .

Поділитися:


Церковний календар