Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир освятив автомобіль на фронт

4 серпня 2022 року Божого  АРХІЄПИСКОП ЖИТОМИРСЬКИЙ І ПОЛІСЬКИЙ ВОЛОДИМИР У СПІВСЛУЖІННІ З СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛЕМ СВЯТО-ВОЛОДИМИРСЬКОГО ХРАМУ СМТ.ЧЕРНЯХІВ ТА  НАСТОЯТЕЛЕМ СВЯТО – АНДРІЇВСЬКОЇ ЦЕРКВИ СЕЛА АНДРІЇВКА ОЛЕКСІЄМ ТИЩЕНКОМ  ОСВЯТИВ МЕДИЧНУ АВТІВКУ ДЛЯ СЕРЖАНТА ВІКТОРІЇ СОБЧЕНКО І ЇЇ ПІДРОЗДІЛУ 72-Ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ ІМЕНІ ЧОРНИХ ЗАПОРОЖЦІВ

Директор «Даніко» Віктор Іваницький виставив її на Черняхівському ринку перед відправкою на передову, щоб люди побачили результат своїх старань і щоб здійснити освячення. Відбувався концерт гурту «Академія» з поетесою Марією Кучер. Концерт подяки всім, хто жертвував на автомобіль, і воїнам ЗСУ. Одночасно збирали на тепловізор воїну Леоніду Марченку і його побратимам.

Автівку так і хочеться назвати «Ластівкою». Вона крута. Дообладнана, удосконалена й пофарбована умілими руками майстрів «Даніко». Віднайдена в Данії серед цілої купи варіантів, викуплена спочатку співвласником «Даніко» Андерсом Брусендорффом, пригнана звідти Віктором Іваницьким і його сином.

Цю машину можна назвати по-справжньому народною: збирали на неї всі разом. Розпочав збір на свою картку співак і композитор Олексій Кривошея. Робив це разом із колегами-музикантами – дорослими й малими – концертами онлайн і живими виступами на Черняхівському ринку. Збирали поетеса Марія Кучер із гуртом «Академія». Збирала Черняхівська музична школа. Збирали під час виступу фольклорного гурту "Святовид" заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ. Люди завжди радо підтримували музикантів, які вдячні їм за кожну копійку.

На автівку віддали призовий фонд мініфутбольного турніру на стадіоні фірми «Даніко». Назбирали кошти на обласному благодійному турнірі з футболу серед ветеранів на стадіоні «Колос». Віддали призовий фонд волейбольного турніру на черняхівському масиві «Хлібодар» і кошти, вторговані там на святковому ярмарку. Дали гроші колективи «Даніко» й «Мекопринт Україна», жителі Селянщинського старостинського округу. Пожертвували приватні підприємці: Руслан Трояченко, Олександр Дмитрук, Сергій Комендант, Сергій Невмержицький, Віктор Золотницький, Микола Трохименко, Олександр Зубрицький, Людмила Роговченко та інші підприємці, які скидали кошти на картку Олексія Кривошеї як приватні особи і прізвища яких ми вже називали під час довгого процесу збирання. Та що там казати, діти розбивали свої скарбнички і віддавали гроші з них на цю автівку. Тому на ній не тільки Божий оберіг, привнесений священниками, а й оберіг народної любові. Кожна копійка – з любов’ю. Тому все буде добре в наших медиків і в наших воїнів!

Тож шана волонтерам і тим, хто здавав гроші. Слава ЗСУ!

За матеріалами газети "НОВЕ ЖИТТЯ"  

Світлини Олександра ОСАДЧУКА

Поділитися:


Церковний календар