Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ 2022 р.Б.

                                                                                                                            

     ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ 

     Високопреосвященнійшого Володимира , архієпископа Житомирського і Поліського                                                                        побожному   духовенству та всім вірним чадам  Житомирсько- Поліської єпархії ПЦУ                                                                                                              

       " Не жахайтеся !Ви шукаєте розп'ятого , Ісуса                                                                                                                                                Назарянина  - Він Воскрес ..." (Мк .16,8)

    ХРИСТОС ВОСКРЕС !

     Улюблені у Господі всечесні отці, брати і сестри!

  Воскресіння Христове грунтується на незаперечних фактах та є об'єктивною реальністью в історії людства ця істина є очевидною про , що свідчить нам святе Писання . Справджуються старозавітні пророцтва,які передбачили гучну перемогу  '' Смерте ! Де твоє жало? Пекло! Де твоя перемога?"  (Ос.13,14 ) . Син Божий через гріб сходить до пекла , а тому руйнуються сили адові , а гріб Спасителя відчинений й Ангели сповіщають  : “ Йдіть, скажіть Його учням, що випередить вас у Галилеї: там Його побачите, як він сказав вам” , щоб вони тобто жони - мироносиці  сприйняли сердечно цю подію як свідки цього невимовного Божого дива сповіщаючи святих апостолів несучи радість вічну .

 Для апостолів і перших християн   ПАСХА-ПЕРЕХІД стає  переходом як  переходу Ісуса Христа : від життя до смерті і від смерті до життя. Перший перехід дав основу для хресної, а другий для воскресної і радісної Пасхи. 

  Святкування Пасхи - це відчуття  присутності Бога на землі адже наша Пасха - Воскреслий Христос , який переводить нас від смерті до життя та від землі до неба . Радість Воскресіння Господнього стає міцною основою  нашого земного життя і вічною запорукою майбутнього життя  бо знищена остання перешкода - смерть : '' І ось я з вами по всі дні до кінця віку ''. (Мф.28,20).

  Саме у людства з'явилася можливість поєднатися  з Богом через Христа і у Христі , як достеменного Бога та  справжньої людини,щоб єство наше було приведене до неба . 

 Усі ми являємося продовжувачами Христовими бо від Апостолів пізнали  про науку Христового воскресіння , що стала засобом нашого життя  та поєднало і дальніх і ближніх подією Воскресіння Христового зробивши спільниками життя вічного .

  Дорога моя паство!Цьогорічна Пасха у кожного з нас тобто свідомого українця виявилася не простою адже ми вже переживаємо 60 добу військового нападу російського агресора  на нашу Українську Державу та її кордони.

  Дійсно той жах котрий вчинається з боку російських сил відчули на собі всі як мертві так і живі . боюся промовити слово ненароджені. Зло яке ми побачили  від наших православних та просто чужинців не порахувати , йому не має виправдання !Коли йде посягання на життя або на святині тобто храми Божі  це є ні що , як боротьба зла проти добра . Сьогодні ми бачимо підмінні цінності якими спекулює наш ворог починаючи з Православної віри та закінчуючи визволенням від '' нацизму ''.  Церква завжди була з народом і співпереживає допомогаючи  всім необхідним по можливості , особливо потребуючим та військовим. Церква завжди молиться посильно за Президента , Верховну Раду , Уряд та мужніх воїнів і захисників нашої Неньки України ! 

  На сьогодні тільки Світле Христове Воскресіння нас надихає на перемогу ,бо Христос переміг смерть даруючи життя вічне!

  Щиро поздоровляю усіх жителів Житомирщини з Великодними святами та зичу , щоб Воскреслий Христос дарував перемогти усякого ворога і супротивника , а нам прославляти ім'я Його по всі дні життя свого !

                                                                                   ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

                                                                                   ВОСКРЕСНЕ УКРАЇНА!

ПАСХА ХРИСТОВА 2022 р.Б.                                                                                       З архіпастирським благословенням + Володимир

м.Житомир                                                                                                                        Архієпископ Житомирський і Поліський 

Поділитися:


Церковний календар