Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник єпархії відзначив 25-річчя священицької хіротонії

29 грудня 1996 року Божого  Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський рівно 25 років назад отримав ієрейську хіротонію та був призначений настоятелем Свято -Макарівської парафії смт. Головине , адмінстратором  до малої батьківщини тобто до Черняхівського р-ну,а згодом призначений благочинним Черняхівського і Радомишльського районів  Житомирської області  та розпочав активну діяльність в становленні Помісної Православної Церкви .

Саме владикою Володимиром було розпочато  реєстрацію   українських православних громад в селах  де були знищені  богоборчою владою храми та поновилося  церковне життя .   

29 грудня 2021 року на запрошення архієпископа Житомирського і Поліського Володимира розділити духовну радість та взяти  участь у Богослужінні приуроченому до 25-ї річниці священства за Божественною літургією в Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері у смт Черняхові, завітали такі архієреї : митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінькевич), митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко), архієпископ Житомирський і Поліський Володимир (Шлапак), архієпископ Вишгородський Агапіт (Гуменюк), намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. 

По завершенні літургії архієреї , духовенство і паства привітали Владику Володимира з святочною датою та піднесли йому пам'ятні подарунки.До поздоровлень також долучилися представники обласної влади .

За клопотанням архієпископа Володимира було нагороджено церковними відзнаками за підписом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія  активні  парафіяни,меценати, працівники єпархії ,держслужбовці,які сприяють розвитку Помісної Церкви на Житомирщині   

т

Поділитися:


Церковний календар