Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієрейське поминальне богослужіння в смт.Черняхові

 6 листопада 2021 року Божого в День шанування ікони Божої Матері ''Всіх скорботних радість''та Вселенської батьківської поминальної суботи Його Високопреосвященство ,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив Божественну літургію та велику панахиду в кафедральному храмі смт.Черняхова .

На передодні було відслужено Велику вечірню з парастасом за померлих від віку спочилих всіх православних християн.

За Божественною літургією підносилися молитви за Боголюбиву Україну та військо її та виголошувалися імена за спочилих християн ,князів,гетьманів наших ,від голоду мору закатованих та за воїнів українських ,що на Донбасі загинули.

Після отпусту поминального Богослужіння ,архієпископ Володимир звернувся з архіпастирським словом до пасомих ,наголосивши на важливості поминання померлих ,що є описане в Біблійських оповідях ще Старого Заповіту  і являється  складовою в нашому спасінні адже поминаючи померлих у молитвах ми виконуємо одну з найважливіших Заповідей Божих це любити ближнього та визнаємо потойбічне життя.

 З благословення настоятеля кафедрального храму ,владики Володимира милостиню вірних було передано до Черняхівської лікарні потребуючим .

Поділитися:


Церковний календар