Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастир взяв участь в святкуванні Дня Незалежності в м.Малині

24 серпня, за доброю традицією Малинські Рухівці зібралися біля меморіальної дошки Вячеслава Максимовича Чорновола, щоб вшанувати його та інших борців за Незалежність. До урочистого мітингу Малинських Рухівців долучився голова Житомирської обласної (крайової) організації Політичної партії «Народний Рух України» Олег Лагнюк та Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир.

Архієпископ відслужив молебень за Україну та вручив нагороди Православної Церкви України - медаль Святого великомученика Юрія Переможця - голові ЖОО НРУ О. Лагнюку та ветерану-рухівцю В. Федоренку.

Під час свого виступу Олег Лагнюк нагадав, що саме в Малині з’явилась перша в Житомирській області вулиця, названа на честь В’ячеслава Чорновола. Згадав події 1999 року та подякував тодішнім депутатам-рухівцям А. Бобровніку, В. Бадзиму, О. Бірківському, Ю. Дзигуну, О. Гуцалюк за ініціативи яких відбулось перейменування вулиці.

Молодь підготувала чудовий виступ під час якого лунали сучасні пісні про Україну.

Після мітингу колоною машин вирушили на Городище в парк Героїв, де Архієпископ відправив панахиду за воїнами, які віддали життя у боротьбі за Україну та в районі залізничного вокзалу біля пам'ятника жертвам голодомору та політичних репресій - панахиду всім хто став жертвами червоного терору.

За матеріалами пресслужби Коростенської РО НРУ.

Поділитися:


Церковний календар