Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир освятив хрест під будівництво храму в місті Бердичеві

  1 червня 2021 року Божого в День пам'яті прп.Іоана єпископа Готфського ( VIII ) на запрошення священнослужителів Бердичівського благочиння  Його Високопреосвящентво ,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир прибув з архіпастирським візитом до міста Бердичева .

  На місці майбутнього храму  вірні парафії на честь ікони Божої Матері << СКОРОПОСЛУШНИЦЯ>> ( Бердичівська ) радо зустрічали свого владику запашним короваєм та квітами просячи архіпастирське благословення ,а протоієрей Влас Гончарук священнослужитель храму на честь ікони Божої Матері Скоропослушниця підніс напрестольний хрест архіпастирю запросивши до очолювання богослужіння.

   Архієпископом Володимиром було звершено чин малого освячення води та чин освячення хреста під будівництво храму на честь свт.Василія Великого.Архієреєві співслужили :митрофорний протоієрей Іван Бачук,протоієрей Микола Семенюк,протоієрей Володимир Ситніцький ,протоієрей Влас Гончарук ,ієрей Олексій Тищенко ,ієрей Олексій Тищенко .

   Після освячення владика звернувся до вірних з повчальним словом наголосивши,що храм має давню історію ще старозавітнього часу адже Псамопівцем Давидом у псалмах згадується Дім Божий тобто храм,що є нашою жертвою і покутою Богові .

   На останок протоієрей Микола Семенюк мав слово ,де подякував владиці за приїзд та спільну молитву на побудову типового храму .

Поділитися:


Церковний календар