Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник єпархії поздоровив Главу ПЦУ ,Блаженнішого Епіфанія з Днем тезоіменитства

Предстоятель Православної Церкви України 25 травня 2021 року звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди дня пам’яті свого небесного покровителя – святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського.

Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію співслужив єпископат з усієї України, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, всечесна братія обителі та численне духовенство.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

На запричасному стиху проповідь виголосив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Після літургії та подячного молебня від імені Священного Синоду, архіпастирів, духовенства та мирян Предстоятеля з Днем тезоіменитства привітав секретар Священного Синоду митрополит Вінницький і Барський Симеон.

У відповідь Митрополит Епіфаній подякував за теплі слова привітань, розповів про подвижницький життєвий шлях святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського й закликав слідувати прикладу його служіння та надалі самовіддано трудитися задля становлення єдиної помісної Української Православної Церкви.

Урочиста відправа завершилася багатоголосим многоліттям Блаженнійшому владиці.

На даному заході прийняв участь архієпископ Житомирський і Поліський Володимир який  від імені Житомирсько-Поліської єпархії привітав Предстоятеля Українськох Церкви з Днем тезоіменитства .

Поділитися:


Церковний календар