Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієрейське Богослужіння за спочилих

  06.березня 2021 року Божого в кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері в смт. Черняхові в День М'ясопусної  Вселенської батьківської суботи та шанування Козельщанської ікони Божої Матері  Високопреосвященним Володимиром  ,архієпископом  Житомирським і Поліським Володимиром було відслужено   Божественну літургію та панахиду .

  За Богослужінням на заупокійній єктинії було зачитано загальну  молитву за всіх від віку спочилих православних християн ,а також поминалось ім'я приснопам'ятного Тараса Шевченка ,видатного генія українського народу зі світовим значенням та всіх воїнів укранських ,що загинули на Донбасі.

 На отпусті архіпастир виголосив до пастви  повчальне слово наголосивши ,що ми повинні виконувати V Заповідь Божого Закону тобто- шануй батька і матір свою ,яка чітко вказує нам  про наші синівські обов'язкі котрі включають в собе  і згадування в наших  щирих молитвах  батьків ,які відійшли  у вічність.

 Владикою Володимиром за християнським звичаєм  було прочитано освящальну молитву над загальним коливом для споживання вірними .

  З благословення правлячого архієрея частку милостинь вірних  було передано до Черняхівської  лікарні для хворих і нужденних.

Поділитися:


Церковний календар