Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник Житомирсько-Поліської єпархії поздорив Предстоятеля ПЦУ

В день відзначення другої річниці інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, 3 лютого 2021 року, Його Блаженство очолив Божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієреї й духовенство зі всієї України, а також Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці відправи митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені Священного Синоду та повноти Православної Церкви України висловив вітання на адресу Предстоятеля та подав йому просфору і букет квітів.

Митрополит Епіфаній подякував за теплі слова привітань і зазначив, що подія інтронізації є не стільки особистим святом, скільки спільною визначною подією для усієї нашої помісної Церкви, адже безпосередньо пов’язана з Об’єднавчим Собором і творенням єдиної УПЦ.

Предстоятель додав, що потрібно постійно дякувати Богу за благодіяння, явлені протягом двох років спільного буття нашої Церкви. І хоч час, що минув, є ще незначним, однак якби не особлива Господня допомога, то ми не досягнули б того, що вже маємо.

«Ще раз усім дякую за вітання, за молитву і підтримку, яку я повсякденно відчуваю. Нехай Господь і надалі подає нам єдність і утверджує нашу автокефальну помісну Православну Церкву, яка розбудовується і завдяки кожному із вас, завдяки кожному архієрею, священнослужителю й кожному вірному», – підсумував Блаженнійший владика.

Окрім того, Митрополит Епіфаній оголосив про возведення архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія в сан митрополита, а також з нагоди 90-ліття від Дня народження відзначив архієпископа на спокої Даміана (Замараєва), колишнього Херсонського і Таврійського, орденом архістратига Божого Михаїла І ступеня.

 На святковому Богослужінні був присутній та взяв участь ,архієпископ Житомирський і Поліський Володимир який від імені духовенства і вірних Житомирсько-Поліської єпархії привітав Його Блаженство,Блаженнішого Єпіфанія,Митрополита Київського і всієї Украни  з 42-річницею від Дня народження та 2-річницею сходження на Київський престіл.

За матеріалами пресслужби Київської  Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)


Церковний календар