Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Прес-служба Житомирсько- Поліської єпархії спростовує!

    Житомирсько-Поліська єпархія спростовує !

09:46, Четвер, 29 Жовтня, 2020 року на сайті інтернет-видання «Субота», за адресою https://subota.online/kak-sejchas-zhyvet-y-chem-zanymaetsia-zhytomyrskyj-yysus-khrystos/ було розміщено статтю з назвою «Как сейчас живет и чем занимается житомирский Иисус Христос». Вказана стаття містить недостовірну інформацію, а саме:

-  «Церковь громады» оказалась заколоченным и давным-давно заброшенным сооружением…

Пресс-служба Житомирсько-Поліської Єпархії Української Православної Церквиофіційно повідомляє, що зазначена інформація  підлягає спростуванню, оскільки є недостовірною,  не відповідає дійсності, негативно впливає на гідністьєпархії.

Просимо дотримуватися одного з основних принципів інформаційних правовідносин згідно із статтею 2 Закону України «Про інформацію» -використання достовірної і повної інформації.

Також, повідомляємо, що Покровський храм, який знаходиться за адресою м.Житомир, вул.Трипільська, 13 знаходиться у власності РО «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ  БОГОРОДИЦІ». В храмі регулярно проводяться богослужіння, громада активно працює над фізичним і духовним відновленням храму, оскільки будівля храму була передана громаді в напівзруйнованому стані. Наступне богослужіння заплановане на 01.11.2020 року (о 9-00 – часи, о 10-00 початок Божественної Літургії Іоанна Золотоустого). Окрім того, на 11.11.2020 року, в храмі заплановано проведення урочистої архієрейської служби, на чолі з правлячим архієреєм Володимиром, архієпископом Житомирським і Поліським. Служба буде приурочена до дня пам’яті преподобномучениці Анастасії Римлянської, з винесенням частинки мощей святої.  Кожен бажаючий може відвідати службу в Покровському храмі, та за бажанням, посильно долучитися до відновлення пам’ятки архітектури місцевого значення – Покровської церкви.

Стосовно інформації щодо можливого відношення Володимира Радзюка з сином до Покровського храму, оскільки в статті описано, що в храмі відбулося засідання щодо призначення сина В.Радзюка Головою Церкви, то потрібно відзначити, що ні він сам, ні його син не являються парафіянами Покровського храму.  Окрім того, відповідно до Указу Його Святості Патріарха Київського і всієї України Димитрія від 15.06.1999 року Володимир Радзюк заборонений в служінні. Отже, на сьогоднішній день, Володимир Радзюк з сином жодного відношення до Покровського храму, що знаходиться за адресою м.Житомир, вул.Трипільська, 13  - не мають.

У зв’язку з вищевикладеним, просимо визнати поширення вказаного матеріалу статті недостовірним та спростувати поширену інформацію,шляхом розміщення на офіційному веб-сайті та друкованих примірниках газети «Субота» оголошення про її недостовірність з огляду на відсутність офіційних джерел отримання такої інформації та розповсюдження.

З благословіння Архієпископа Житомирського і Поліського Володимира,

В.Климко

(093-86-35-170)

Поділитися:


Церковний календар