Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Різдвяне Богослужіння архіпастиря за Юліанським календарем

07 .01.2020р.Б.Його Високопроеосвященство ,Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир очолив святкове Богослужінння з нагоди святкування Різдва Христового за Юліанським календарем.

 Архіпастирю співслужили протоієрей Ігор Чорнобай та ієродиякон Євсевій клірики  кафедрального храму на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхова .

 Після читання Святого Євангелія , владика Володимир зачитав Різдвяне Послання Блаженнішого Єпіфанія ,митрополита Київського і всієї України ,протоієреєм Ігором Чорнобаєм після запричасного було прочитано Різдвяне Послання очільника Житомирсько-Поліської єпархії .

За Богослужінням було піднесені молитви за Помісну Церкву,Президента ,Верховну Раду Уряд та військо і за весь побожний український народ.Вірні мали можливість запричаститися Святих Дарів .Після отпусту архієрей звернувся до пастви з повчальним словом підкресливши ,що наша душа і серце Гспода повинна сприймати народження Христа кожного часу і кожної  хвилини та удосканалювати себе богомисленням ,щоб осягнути життя вічне .За українським звичаєм усі вірні проспівали колядки та привіталися одне з одним братським поцілунком побажавши в Новому році духовних сил та міцного здоров'я.                                                                                                                                 

Поділитися:


Церковний календар