Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Престольне свято в кафедральному храмі смт.Черняхів

  26 Жовтня 2019 року Божого в день шанування Іверської ікони Божої Матері в кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері в смт.Черняхові Його Високопреосвященство ,Високопреосвященнійший Володимир ,архієпископ Житомирський і Поліський очолив святкове Богослужіння .

  Саме в день Іверської ікони Божої Матері  2011 року було освячено новозбудований храм до якого причетний правлячий архієрей за стараннями якого  і збудувано перший на Черняхівщині  цей типовий  храм Української Помісної Церкви  .

  На паперті храму з напрестольним  хрестом архіпастиря зустрічав духівник єпархії митрофорний протоієрей Іван Бачук та запрошене духовенство єпархії .

   За Богослужінням підносилися додаткові прохання за Україну ,владу і військо її.

   Архієпископом Житомирським і Поліським Володимиром було звершено хіротонію у пресвітера  над випускником Київської Православної Богословської академії дияконом Андрієм Чоловським .

  Після отпусту архієрей звернувся до пастви з повчальним словом на тему дня престольного свята .

  На Богослужінні були присутні представники  Житомирської  обласної  (крайова) організації  Політичної партії «Народний Рух України» котрі щиро привітали Його Високопреосвященство, Архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, духовенство та всіх прихожан кафедрального храму на честь Почаївської ікони Божої Матері з Днем престольного свята Іверської ікони Божої Матері та зачитали вітальний лист від голови Житомирської обласної (крайової)організації Політичної партії “Народний Рух України” Олега Лагнюка.

   '' Ваше Високопреосвященство! У цей величний день висловлюю Вам, слова щирої подяки за сумлінну працю на ниві служіння Христу Спасителю, а відтак і всьому українському народу. Впродовж всього життя Ви скріпляєте душі українців у вірі своїм пастирським словом та власним прикладом. Ваша турбота до ближнього, любов до правди та справедливості є істинним прикладом наслідування та сповнення Слова Божого. Щирим служінням Господу нашому Ви запалюєте серця ввіреної Вам пастви, вогнем віри та вказуєте усім нам шлях до спасіння.Нехай і надалі Господь укріплює Вас, обдарує міцним здоров'ям та довголіттям''.

Поділитися:


Церковний календар