Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

При Житомирській ОДА пропонується створити координаційну раду церков

  18 вересня 2019 року Архієпископ Володимир керуючий Житомирсько-Поліською єпархією відвідав Житомирську державну обласну адміністрацію з приводу знайомства з новим  головою  Житомирської ОДА Віталієм  Бунечком котрий  провів першу   зустріч  із представниками релігійних конфесій області й висловив сподівання, що й надалі влада та духовенство працюватимуть у тандемі..

«Представники релігійних конфесій Житомирщини наголосили на потребі мати діалог із владою. 

  Архієпископ Житомирський і Поліський запропонував від імені інших православних ієрархів області   створити координаційну раду церков при ОДА за аналогією інших регіонів України. Владика підняв питання по відродженню  Свято-Покровського храму котрий розташований на на одній ділянці з УТОСом  і .попросив особистого прийому до губернатора .

  Також  було озвучили проблемні питання, у вирішенні яких сподіваються на допомогу голови ОДА. Це низка земельних питань щодо виділення земельних ділянок під будівництво храмів. Голова ОДА наголосив на тому, що держава не буде втручатися у справи церков. При потребі та можливості буде допомагати», - йдеться у повідомленні.

             МАЛЕНЬКЕ СПРОСТУВАННЯ ВІД ПРЕС_СЛУЖБИ ЖИТОМИРСЬКО -_ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ :

  Хоча  вже і  існує Рада Християнських церков Житомира та області, яка була створена 29 березня 2016 року.,але вона не керується юридичним підтекстом і це перша з причин з якої свого часу вийшов правлячий архієрей Володимир  наголошуючи про не ефективність  та зловживанням діючого голови міжхристиянської  ради  Церков м.Житомира та  Житомирської області протопресвітера Віталія Сидорука  своїх інтересів та таємних переговорів  !Дивно що представником  цієї ради виявляється настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко який  є членом координаційної ради при ОДА що є вибірковістю ,а не рівністю всіх конфесій ...

Поділитися:


Церковний календар