Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит до Свято-Покровського храму міста Житомира

   20 липня в День шанування Влахернської ікони Божої Матері Його Високопресвященство , Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир очолив Божественну літургію та молебень до Пресвятої Богородиці в Свято- Покровському храмі міста Житомира по вулиці Іллінській колишня 8-Березня на території УТОСу.

  Архієрею співслужив настоятель храму ієрей Петро Горевий та інше духовенство .За богослужінням  вірні  мали змогу прийняти Таїнство Покаяння та запрчаститися Святих Дарів .Після отпусту Владика Володимир звернувся до вірних з повчальним словом щодо події дня та реальності буття  Пресвятої Богородиці і дивовижності Її чудес у світі . Також архіпастир з настоятелем ієреєм Петром оглянули храм котрий перебуває в стані відродження та потребує реконструкції .

   Свято - Покровський храм  був відібраний у громади більшовицьким режимом ,а при незалежній Державі   занесений до памятки архітектури за № 5 і  переданий в жалюгідному стані  без жодних преференсій з боку влади Українській Церкві . Церковна громада розпочала свою діяльність з молитви та самостійної праці по відродженню святині .

 

Поділитися:


Церковний календар