Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир співслужив Митрополиту Вінницькому і Барському Симеону в Спасо-Преображенському соборі м.Вінниця

4 червня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці була відправлена Божественна літургія Миру, яку очолили п’ять архієреїв Православної Церкви України: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл та архієпископ Житомирський і Поліський Володимир. У богослужінні брав участь Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл (Аніщенко), представники духовенства Вінницько-Барської, Вінницько-Тульчинської та Вінницько-Брацлавської єпархій ПЦУ.

Під час Літургії архієреї прочитали молитви за мир в Україні, за порозуміння в суспільстві і примирення в православному церковному середовищі. Рішення про служіння літургії Миру було прийняте митрополитом Симеоном у зв’язку з останніми подіями всередині Православної Церкви України та у зв’язку із намаганнями УПЦ, яка перебуває у єдності з Московським Патріархатом, чинити провокації проти Помісної Церкви, її служителів і вірян на Вінниччині.

Чергову таку спробу священнослужителі УПЦ МП здійснили 4 червня, коли прийшли для звершення богослужіння на могилі спочилого митрополита Макарія (владика Макарій помер цього дня 12 років тому і був похований на території Спасо-Преображенського собору). Разом з молитвою і священними предметами для літургії служителі УПЦ МП, на жаль, принесли з собою звичні вже для вінничан плакати із гаслами проти Помісної Православної Церкви України.

Митрополит Симеон з архієреями, духовенством і вірянами також пом’янули під час Літургії спочилого митрополита Макарія, а разом із ним і 231 воїна - жителів Вінниці і Вінницької області, які загинули під час війни у Донбасі. По завершенню літургії та панахиди у храмі, була звершена заупокійна літія на могилі митрополита Макарія

Митрополит Симеон подякував гостям архієреям, священикам і усім вірянам, котрі прийшли цього дня для молитви у кафедральний собор. Архіпастир висловив сподівання, що їхня спільна молитва буде прийнята Богом і долучиться до молитов інших віруючих людей, які моляться і щиро бажають миру своїй країні, примирення та єднання усіх православних українців.

Високопреосвященніший Володимир, Архієпископ Житомирський і Поліський взяв спільну участь в Богослужінні Миру, та подякував Митрополиту Вінницькому і Барському Симеону за запрошення.

                                                                                                                                       Прес-служба Житомирсько-Поліської єпархії 

                                                                                                                                      За матеріалами Прес-служби Вінницько-Барської єпархії ПЦУ

Поділитися:


Церковний календар