Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Офіційне спростування

    ОФІЦІЙНЕ СПРОСТУВАННЯ 

  Мої компетентні джерела проінформували мене, що на секретаря Житомирської міської ради Чиж Н.М. надійшов лист від Ради Церков Житомирщини який за змістом харектеризується  не  точностями у датах та присвоєння уповноважень єпископом Паїсієм  .

  Рада  Церков Житомирщини в тому числі з владикою Паїсієм  повідомила про те, що я вийшов з даної організації.При цьому вказавши, що нібито я представляв УАПЦ, а нині разом з вл.Паїсієм представляю ПЦУ.

  Вважаю за потрібне роз'яснити усім, що я свого часу до об'єднання 15 грудня 2018 року  в Єдину Помісну Православну Церкву представляв Житомирську єпархію УАПЦ, а нині представляю не ПЦУ на Житомирщині, а Житомирсько-Поліську єпархію ПЦУ та підписував і підписую офіційні документи, як архієпископ Житомирський і Поліський тому  вл.Паїсій являється не керівником ПЦУ, а  єпископом  Житомирським і Овруцьким і  аж ніяк не може представляти себе від ПЦУ, а тільки, як керуючий Житомирсько - Овруцькою єпархією  ПЦУ.

 У нас з єпископом Паїсієм зареєстровані два окремих  єпархіальні управляння тому він не може представляти ні ПЦУ ні Житомирсько - Поліську єпархію на Житомищині  окрім своєї Житомирсько - Овруцької єпархії до якої він належить як її керучий відповідно отримавши указ від Предстоятеля ПЦУ ,Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія .

Мені дивно, що владика Паїсій маючи вищу освіту стає співучасником цього банального листа та відкрито намагається узурпувати йому не належного права!

                                               + Володимир 

                                                                                         Архієпископ Житомирський і Поліський ,

                                                                                    керуючий Житомирсько-Поліською єпархією ПЦУ

Поділитися:


Церковний календар