Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит в каплицю на честь ікони "Спаситель благословляє дітей" при Житомирській міській дитячій лікарні.

21 травня 2019 року Божого, в день церковного вшанування святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, Архієпископа Житомирський і Поліський ВОЛОДИМИР, звершив святкову Божественну літургію в лікарняній каплиці на честь ікони «Спаситель благословляє дітей» при Житомирській міській дитячій лікарні.

 Парафіяни радо вітали свого правлячого Архієрея. За святковим богослужінням Владиці співслужили протоієрей Володимир Ситніцький, ієрей Юрій Віг. На урочистій літургії були присутні лікарі, парафіяни та гості храму.

На малому вході, за усердні труди на благо Української Православної Церкви, Архієпископ Володимир вручив священичу нагороду:

- ієрею Юрію Вігу, священнослужителю лікарняної каплиці на честь ікони «Спаситель благословляє дітей» при Житомирській дитячій лікарні, секретарю-референту, голові відділів охорони здоров’я та прес-служби єпархіального управління - правом носіння камилавки.

За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

 Після завершення Божественної літургії Владика звернувся до численних віруючих з архіпастирським словом.

Привітавши парафіян з престольним святом, Владика тепло привітав ієрея Юрія Віга з цим особливим днем. У свою чергу ієрей Юрій Віг подякував Його Високопреосвященству за візит і побажав Божої допомоги в нелегкому святительскому служінні:

"Ваше Високопреосвященство, Високопреосвященніший Владика! Дозвольте подякувати Вам за Ваші святі молитви, які Вам завгодно було принести з нами в такий дорогий для нас день.

Ми безмежно вдячні Вам, Ваше Високопреосвященство, за даровану нам цю радість. Ми особливо вдячні Ваше Високопреосвященство Вам, за те, що Вам завгодно було приїхати сюди до нас в цей день помолитися, тому що з Вами, Владико Святий, наш храм, наша громада пов'язана особливими духовними глибокими узами, і не з учорашнього дня - давно. Це узи особливої ​​любові нашої до Вас, просякнуту глибокою вдячністю.

Прийміть від нас цю вдячність, дякуємо Вам. Ваше Високопреосвященство, ця вдячність накладає на нас відомі обов'язки щодо до Вас - завжди з глибокою вдячністю молитися за Вас і про те, щоб на всіх шляхах Вашого високого служіння Церкви, на всіх теренах Вашого святительского служіння давав Вам благодать Божу і заступництво святий апостол і євангелист Іоан Богослов. Крім цих обов'язків у нас є і права, права любові. І цим правом я зараз від імені всіх віруючих і скористаюся, звернувшись до Вас з проханням ніколи і нас, Владико Святий, не забувати у своїх святих молитвах.

Дуже дякуємо Вам за даровану нам радість. Іс полла еті Деспота, дорогий Владико."

  До дня відзначення дня медичної сестри, Керуючий Житомирсько-Поліською єпархією, Владика Володимир вручив медичному персоналу дитячої лікарні благословенні грамоти.

  На завершення архіпастирського візиту Його Високопреосвященство дав усім віруючим Святий Хрест для цілування, а виходячи з храму - благословив усіх людей.

                                                                 ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

Поділитися:


Церковний календар