Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Офіційна заява керуючого Житомирсько-Поліської єпархії

                                                           РАДІ ХРИСТИЯНСЬКИХ ЦЕРКОВ ЖИТОМИРА І 

                                                                                                  ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                                       

                                                                  ЗАЯВА 

   

       Офіційно заявляю  що я, Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир (Шлапак)  вихожу зі  складу даної  організації у зв'язку з неспроможністю головуючого протопресвітера Віталія Сидорука УГКЦ   відстоювати інтереси Християнської віри , лобіювання особистих інтересів деяких персон ради  котрі не на користь Української Держави і  Христових заповідей та настанов!

     Вже десятки  було випадків коли колуарно вирішувалося кому з членів Ради Церков очолювати, а хто взагалі не був запрошений на мироприємства пов'язаних з відзначенням свят чи трагічних подій державного значення. Дійшло до цинічного,  на інавгурацію новообраного Президента України В.О. Зеленського  20 травня 2019 року на 10:00 проводитиметься  засідання Ради Церков Житомирської області .

    Цілком підтримував і підтримую, щоб при обласній адміністрації функціонувала Рада Церков області, яка буде співпрацювати  з усіма конфесіями на державному рівні, де не буде любимих і другосортних.  Прикро, але  керівникі   Церков  рішуче не сприймають та відкидають мою пропозицію та іншого ієрарха області причиною  боязнь ,  що нібито будуть знати всі секрети держслужбовці адміністрації. Таке враження складається, що це  не рада Церков, а закрите акціонерне товариство або кружок тоталітарної секти. Досить цього  аматорського гуртка , що лише співає оди  під заказ в стилі матеріальних цінностей .

    На всіх офіційних заходах, я буду приймати участь, як керуючий  Житомирсько-Поліською єпархією  ПЦУ  та окремо звершувати молебні та заупокійні служби.

                                                           + Володимир,

                                                                                 Архієпископ Житомирський і Поліський 

Поділитися:


Церковний календар