Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Пасхальне послання керуючого Житомирсько-Поліською єпархією 2019р.Б.

                         Улюблені у Господі отці, брати і сестри! 

           «Ви  вірували через Нього в Бога,  Який воскресив Його з  мертвих

                   і мали віру і надіялися  на Бога» (I Соб.посл.ап.Петра 1,21)

                                                        ХРИСТОС ВОСКРЕС!

  Цими переможними словами звертаюсь до вас моя боголюбива паство знаючи скільки в цю святочну ніч завітало  до наших парафій  на великодне богослужіння старих і малих, бідних і багатих, друзів і недругів, щоб прославити Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа.Ця подія  це  примирення  з ближнім та постійне натхнення славити Воскреслого Христа даруючого життя вічне !

  Нам православним завжди потрібно знати історію кожної події християнської віри  яке має вагоме значення, що  поглиблює  наші  знання. Давайте  якомога  більше  навертати всіх і все і тому знаймо що  «Слово «Пасха», – за словами  святого  Амвросія  Медіоланського, – означає  «перехід». Назване  це свято, свято над святами, в старозавітнійй Церкві є спопин  виходу синів Ізраїлевих з Єгипту і  разом з  с тим визволення з  рабства, а в Церкві  новозавітній є знаменним  те що  Сам Син Божий, через Воскресіння  з мертвих, перешов від  світу цього  до Отця  Небесного, від  землі на Небо, визволив нас від вічної смерті и рабства ворожого, даруючи  нам «владу бути дітьми Божими» (Ін. 1,12).

  У нас сьогодні є можливість як тим, жонам-мироносицям і Апостолам Христовим,  радісною звісткою сповістити  про Воскреслого Христа  наших друзів котрих саме так Господь  і називає. Поклик  проповідувати  Євангеліє  Царства Божого  словом щиросердечності, трудом безкорисливих справ, побожністю християнського життя.

  Невечірнім світлом Пасха Христова всіх освітлює зворушуючі наші душі та серця надихаючи нас до виконання християнського обов'язку розділюючи наш празник з тими хто перебуває в рабстві гріха, щоб їх долучити до свободи в Христі Ісусі та привести до Вічного Життя бо «Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого,не має життя»  (I Cоб. Ін. 5,12 ).

  Воскреслий Христос Господь  втілився  прийнявши  добровільну  смерть, щоб  викупити  первородний  гріх  древнього  Адама і спасти  світ увесь. Він Податель тому дарує  людству надію на життя вічне. Сам Спаситель до нас промовив, що Я є Дорога, Правда і  Життя тобто Він став руйнівником могутності пекла  і смерті запропонувавши нам вічне життя відкривши врата Царства Небесного. З подією  Воскресіння Христового  змінилося ставлення як до смерті так і до  життя,  для соціуму відкрилась нова ера, яка вже стала історією і має світове значення.

  Сяйво  Воскресіння Христового  несімо  до  люду котрий  пребуває  у тьмі  безвір'я. Християнські чесноти донесім  любов'ю де панує  ненависть або жорстокість, щоб пламеніюча звістка про Воскреслого Христа припинила воржнечу  між  народами!  Нехай з наших уст лунають палкі  слова, а наші справи  утамують  злі  серця, спасаючи  людей від  руйнівних  недоліків, допомогають  усім  в тяжких обставининах  тимчасового життя. Тож «Воскресіння день  і просвітімось торжеством  і одне одного обнімімо,  назвімо братами,  а тим, що ненавидять нас,  простімо все задля Воскресіння»  (стихира Пасхи).

  У цей всесвятий день  Воскреслий Христос сподобив нас усіх бути в Єдиній Помісній Православній Церкві тому повороття назад не має, ми обрали  свого Предстоятеля Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, у нас офіційно зареєстрована єпархія, що є першим здобутком в історії нашої  єпархії!

  Вітаю новообраного Президента України Володимира Зеленського який був обраний демократичним шляхом. Сподіваємося, що на місцях  місцева влада  нарешті дослухається до проблем Житомирсько-Поліської єпархії. Поздоровляю з Великоднем владу, мужніх воїнів та усіх християн!

                                                                             ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

З архіпастирським благословенням,                                                      +ВОЛОДИМИР

                                                                                                                              Архієпископ 

                                                                                                                  Житомирський і Поліський

  

Поділитися:


Церковний календар