Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир співслужив Предстоятелю на Хмельничинні.

13 квітня, Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир на запрошення митрополита Хмельницького і Кам'янець-Подільського Антонія, співслужив Предстоятелю Православної Церкви України, Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію  в храмі Всіх святих землі Української та молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матері «Милостива».

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Шепетівський Адріан, єпископ Дунаєвецький Марк.

Митрополит Епіфаній у своїй проповіді розповів про особливе шанування Пресвятої Богородиці, через Яку стало можливим спасіння людства.

«У суботу п’ятої седмиці Великого Посту ми по особливому прославляємо Пречисту Діву Марію Богородицю, адже Вона для кожного із нас є небесною Матір’ю. Ми линемо до Божої Матері, як до джерела милості, завжди молимося до Неї та просимо всього необхідного і корисного для спасіння. У відповідь ми сподобляємося від Богородиці милості й молитви перед Її Сином, а нашим Господом Ісусом Христом. Завдяки Їй ми з Вами отримали спасіння, бо саме від Неї прийшов Той, який звершив спасіння усіх нас», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Його Блаженство, звертаючись до єпископату, духовенства та парафіян храму, закликав прощати провини один одному, адже це є запорукою прощення від Бога.

«Повсякденно ми звертаємося до Бога словами молитви Господньої: «прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». Якщо ж ми не прощаємо ближнім їхніх провин щодо нас, то ми є неправдомовцями і не можемо отримати прощення наших гріхів від самого Бога», – наголосив Блаженнійший Владика.

Після богослужіння Блаженнійший Владика поспілкувався з журналістами, вірянами та представниками влади.

                                                                 ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

Поділитися:


Церковний календар