Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир звершив цього року першу Літургію Ранішосвячених Дарів

15 березня 2019 року, в п'ятницю першого тижня Великого посту Високопреосвященніший Володимир, Архієпископ Житомирський і Поліський, в Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхів, на малій Батьківщині, очолив першу в цьому році Літургію Ранішосвячених Дарів. 

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили клірики Кафедрального храму. 

За сугубою єктенією були  піднесені молитви про єдність Православної Церкви і про мир в Україні. 

Це красиве богослужіння відбувається тільки у дні Чотиридесятниці, Великого посту: по середах і п'ятницях, у свята 40 Севастійських мучеників, Першого і Другого усікновення глави св. Іоана Предтечі, в четвер 5-ої седмиці Посту ("Стояння св. Марії Єгипетської"), а також в дні храмових свят. 

На цій літургії вірні причащаються Святого Тіла і Крові Христових, заготовлених в попередній недільний день і благоговійно зберігаються протягом седмиці (тижня) на престолі у вівтарі храму. 

Після богослужіння Архіпастир звернувся до віруючих зі словами повчання, відзначивши важливість покаяння і дотримання посту – духовного і тілесного.

На закінчення Владика Володимир відслужив перед тетраподом молебень і величання до ікони Пресвятої Богородиці "Державна", та закликав на всіх Архіпастирське благословення.

                                        ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

Поділитися:


Церковний календар