Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Богослужіння в Cвято-Володимирському храмі смт.Черняхів в свято Хрещення Господнього.

19 січня 2019 р., в день двунадесятого свята Святого Богоявлення - Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, ієрей Юрій Віг, очолив Божественну Літургію святителя Іоанна Златоуста в Свято-Володимирському храмі смт.Черняхів.

Після відпусту Літургії був здійснений Чин Великого освячення води. Прочитавши освячувальну молитву і випросивши у Господа «прийти і освятити воду для того, щоб вона отримала благословення Йорданське, та була джерелом нетління, очищення душ і тілес, на освячення домів і на всяку користь», ієрей Юрій  тричі поблагословив воду хрестоподібно Чесним Хрестом, а потім при багаторазовому співі тропаря «В Йордані хрестився Ти, Господи...» окропив віруючих, що прийшли в святий храм у день свята Богоявлення.

По закінченні отець Юрій звернувся до віруючих з  словом проповіді, присвяченим свята Богоявлення, зокрема зазначив, що у святі стверджується віра в найвищу, незбагненну розумом нашим таємницю Трьох Осіб Єдиного Бога, це довгоочікуваний день у році, коли все єство вод освячується. Отець Юрій привітав вірян зі святом Богоявлення і закликав з благоговінням ставитися до Агіасми – до освяченої хрещенської води, яка дійсно є живою водою, водою без тління і хвороби.

Отець подякував всім за спільну молитву та помазав людей освяченим єлеєм.

                                                                           ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

                        

Поділитися:


Церковний календар