Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Богослужіння в каплиці на честь ікони "Спаситель благословляє дітей" при Житомирській міській дитячій лікарні.

Свято Хрещення Господнього, одне з дванадцяти найбільш шанованих в Православній Церкві свят. У віці 30-ти років Господь наш, Ісус Христос, приймав хрещення від пророка Іоанна Хрестителя перед громадським служінням. З тих пір кожна водойма в цей день нагадує річку Йордан. Величина цього свята обчислюється не тільки кількістю віруючих християн, які йдуть в храм на Божественну літургію і водосвятний молебень. У день Хрещення Господнього ми згадуємо диво Богоявлення. При хрещенні Спасителя, єдиний, всемогутній Бог, вперше явив Себе людям в Трьох Особах: Бог Отець Своїм голосом; Бог Син-хрещенням в Йордані; Дух Святий-сходженням у вигляді голуба.

18 січня, 2019р.Б., В навечір'я Богоявлення, ієрей Юрій Віг звершив уставні богослужіння в каплиці на честь ікони "Спаситель благословляє дітей" при Житомирський міській дитячій лікарні, після чого відбулося велике освячення води.

Після водосвятного молебню і окроплення віруючих було видно, як світлішають обличчя. Люди, які провели довгий час в очікуванні чину Великого освячення води, духовно радувались, а хворим була рознесена освячена вода на зцілення від тілесних і душевних хвороб по палатах лікарні, після чого  вітали один одного зі святом промовляючи: "Христос хрестився!".

                                                                                       Прес-служба Житомирської єпархії.

Поділитися:


Церковний календар