Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

7 грудня, в день Різдва Христового, Архієпископ Житомирський і Поліський ВОЛОДИМИР очолив Різдвяне Богослужіння.

Ввечері 6 січня 2019р.Б., Архієпископ Житомирський і Поліський звершив Велике повечір'я в Свято-Володимирському храмі смт.Черняхова.

 Були проспівані тропар і кондак свята Різдва Христового.  

На ранній Високопреосвященнішийй Владика звершив єлеопомозання віруючих. 

 Наступного дня 7 січня, в свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив Божественну літургію в кафедральному храмі смт. Черняхова в співслужінні духовенства храму.

 Традиційно в цей день в Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері збирається як ніколи багато прихожан.

 До Різдва Христового кафедральний храм особливо красиво прикрашений. І в цій атмосфері свята Архієпископ ВОЛОДИМИР привітав присутніх у храмі: «Різдво Христове принесло світу Євангеліє і нову заповідь - заповідь про любов до Бога і ближнього. Багато століть пройшло з того часу. Але жертовний заклик Христа про любов завжди вічний. Христос заснував на землі Церкву. Через богоустановленість Таїнства Церкви Христос робить нас дітьми Божими, лікує наші людські недуги, робить нас зі слабких сильними. Різдво Христове дає нам радість усиновлення Богу і повну впевненість у вічному житті. Дорога моя паство, ми в Різдвяний піст стали свідками історичної події - об'єднання Православниї Церков і створення Єдиної Автокефальної Православної Церкви України та обрання Предстоятеля про що мріяли наші предки, славні сини та дочки боголюбивої України. Закликаю усіх гуртуватися під її святим омофором для розбудови та її становлення на славу Новонародженного Богосладенця!». 

 Владика Володимир зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнішого Єпіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

Різдвяне послання архієпископа Володимира зачитав ієрей Олексій Тищенко.

 Часто Різдво Христове називають днем ​​примирення Неба і землі. Духовною радістю наповнені богослужіння Різдва Христового, що готують прихожан до побожної зустрічі з'явився у світ Сина Божого.

 Після Літургії Владика Володимир закликав на всіх Архіпастирське благословення, та по завершенні заспівали колядки славлення Новонародженому Спасителю. 

                                                                                      ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

Поділитися:


Церковний календар