Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Керуючий Житомирською єпархією, Високопреосвященніший Володимир очолив єпархіальні збори духовенства.

3 січня 2019р.Б, під головуванням Архієпископа Житомирського і Поліського ВОЛОДИМИРА в єпархіальному управлінні, відбулися збори духовенства Житомирської єпархії. 

Розпочалося зібрання спільною молитвою «Царю Небесний», після чого Керуючий Житомирською Єпархією, благословивши усіх присутніх, розповів про головні завдання загальноєпархіаних зборів.

Під час зборів Високопреосвященніший Володимир розповів священнослужителям про стан справ у єпархії, про Об'єднавчий собор Православної Церкви України, видав Різдяні послання Блаженнішого Епіфанія Митрополита Київського та всієї України, і керуючого єпархією.

 Протягом зборів було обговорено чимало питань, які перед нами ставить сьогодення. Зокрема, йшла мова про душпастирське служіння з огляду на складну ситуацію, що склалася в нашій Державі. Головуючий, також, оголосив плани та заходи на наступний 2019 рік, наголосив на необхідності невпинного духовно-морального та інтелектуального удосконалення священнослужителів, благоговійне звершення богослужінь і таїнств, високий рівень проповідей. Закликав духовенство виявляти максимальну ретельність, щодо належного утримання храмів Божих, чіткому виконанні своїх священичих обов’язків. Також Архієрей звернувся до духовенства зі словами настанов, зосередивши увагу присутніх на сутності пастирського служіння, закликав священиків берегти і гідно нести своє покликання. 

На завершення Архієпископ ВОЛОДИМИР подякував усім за служіння й жертовну працю на благо Церкви, за активну участь у загально-церковному житті і закликав на присутніх Боже благословення.

 Священнослужителі подякували своєму Архіпастирю, за невтомну працю для процвітання Єпархії та спільно помолилися за мир, злагоду, єдність та щасливу долю українського народу.

 Завершились збори співом молитви «Достойно є».

                                                                                             ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

Поділитися:


Церковний календар