Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир разом з духовенством єпархії звершив чин освячення лікарняної каплиці при Житомирській міській дитячій лікарні.

8 листопада, Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив чин освячення каплиці на честь ікони "Спаситель благословляє дітей" при Житомирській міській дитячій лікарній.

Відродження каплиці та освячення  стало результатом спільних зусиль керівництва Житомирської дитячої міської лікарні, та керуючого Житомирською єпархією УАПЦ.

За богослужінням молилися священики житомирської єпархії. Духовне дійство зібрало чимало мешканців Житомира та Житомирської області.

Звершувати богослужіння та таїнства в Лікарняній каплиці, по благословенню Архієпископа Володимира, буде клірик Житомирської єпархії, ієрей Юрій ВІГ.

У чіслі хто молився за богослужінням були: Заступник головного лікаря Житомирської міської дитячої лікарні Довгаль Світлана Миколаївна, та медичний персонал.

Люди щиро раділи, адже  відтепер вони зможуть тут здійснювати свої молитви Господу Богу, помолитись за здоров'я своїх дітей які проходять медичне лікування і приходити в каплицю в радості і горі.

 Після закінчення освячення каплиці архієпископ Володимир привітав учасників торжества з цією знаменною подією, зазначивши його історичну важливість в житті Житомирського благочиння.

У своїй проповіді архієрей звернувся до пастви зі словами привітання: "З волі Божої і промислу Божого тут засвітилася невгасима лампада. Святий великомученик Димитрій Солунський став покровителем цієї лікарняної каплиці. Сьогодні з руїн встають храми, які звуть нас до Бога, в яких ми отримуємо зцілення. І ця каплиця буде нагадувати нам про важливість Воскресіння Христового, бо якщо Христос не воскрес, говорили апостоли, то і віра наша марна. Маємо знати що вже тут була лікарняна каплиця, але при комуністичному режимі вона була ліквідована. Тому завдячуючи Господу ми в сьогоднішній цей святковий день її відродили".

Його Високопреосвященство висловив слова подяки всім, хто брав участь «в будівництві цього корабля порятунку, частки Неба на землі», і Владика Володимир вручив письмові Архієрейські грамоти тим, хто потрудився у справі благоустрою каплиці, а також заступнику головного лікаря Довгаль Світлані Миколаївні, та трудовому колективу дитячої лікарні.

За допомогою Божою відроджена святиня закладе нові традиції в місті та лікарні і послужить, в тому числі, справі виховання підростаючого покоління в дусі поваги батьків, поваги до великих їхніх справ і любові до свого рідного краю.  «Тепер у хворих, що перебувають на лікуванні в міській лікарні, з'явилася можливість у нашій каплиці помолитися, подати записки за здоров'я та за упокій - зазначив, коментуючи подію  ієрей Юрій Віг, - каплиця досить світла і простора, тому в ній буде зручно навіть здійснювати різні таїнства».Нехай Господнє благословення перебуває з Вами.

                                                                                                         ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

Поділитися:


Церковний календар