Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Правлячий Архієрей очолив Божественну Літургію у престольне свято в Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхів.

26 жовтня 2018 року Божого в день святa Іверської ікони Божої Матері, Високопреосвященніший Володимир, Архієпископ Житомирський і Поліський, очолив Божественну Літургію в  Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт.Черняхів. 

Напередодні престольного свята Архієпископ Володимир разом з духовенством звершили Всенічне бдіння.

Після прочитання ранкового Євангелія, Владика Володимир  помазав усіх тих, хто молиться освяченим єлеєм, а в кінці богослужіння, разом з духовенством, зробили славлення Богородиці перед її святою іконою.

На Божественній Літургії, Його Високопреосвященству співлужили: ієрей Юрій Віг, ієрей Євген Щербина, схиархимандрит Серафим (Сарандополос) та  ієромонах Філарет(Галіцький).

Як з Бердичівського району, так і з інших районів єпархії, прибули до Кафедрального храму, щоб піднести свої молитви до Пресвятої Богородиці, та розділити молитовну радість.

Після сугубої єктенії, Правлячий Архієрей возніс свої молитви за об'єднання та утвердження Єдиної Помісної Православної Церкви.

За святковим богослужінням молились паломники та парафіяни храму.

Проповідь після причастя виголосив ієром. Філарет (Галіцький).

По закінченню богослужіння було звершенно освячення води та хресний хід навколо храму, а після того славлення святих.

Звертаючись до присутніх за богослужінням, Архіпастир привітав духовенство і віруючих з престольним святом і побажав усім заступництва Пресвятої Богородиці, та нагородив ювілейними грамотами до 1030-ліття Хрещення Київської Руси ієрея Євгена Щербину, ієрея Юрія Віга, та вірян. 

 У слові-відповіді духовенство храму та запрошене духовенство подякували Правлячому Архієрею за його труди, за соборну молитву і Його піклування про Житомирську єпархію, та його паству.

                                                                                                         ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

Поділитися:


Церковний календар