Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Духовенство Житомирської єпархії прийняли участь в урочистостях до дня Захисника України.

13 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, та державного дня Захисника України, ієрей Юрій Віг з благословення Високопреосвященнішого  Архієпископа Житомирського і Поліського Володимира взяв участь в урочистостях до дня Захисника України на площі Соборній м.Житомира.

Отець Юрій звернувся вітальним словом Архієпископа Володимира до Захисників України, привітавши їх  з професійним святом. У вітальному листі священик зазначив: " Сердечно радію у Господі, вітаючи Вас з цією знаменною для нашої Святої Матері-Церкви і Богом береженої Вітчизни нашої - днем Покрови Пресвятої Богородиці та державним днем Захисника України!

Воїстину, День Захисника України - це знаменна перемоги добра над злом, торжества Істини над неправдою і брехнею світу цього, це день, в який ми по особливому розмірковуємо над сенсом нашого християнського життя, над високою місією всієї богоспасаємої країни нашої!

Сьогодні приклади подвигу захисників Сходу надихають всіх на прояв мужності і героїзму. Українські війська надійно охороняють східні території нашої держави.

Нині в храмах Божих здійснюємо ми особливе поминання покійних воїнів, за віру, Батьківщину і народ, які життя своє поклали, і всіх, загиблих Українських воїнів.

Особливі слова подяки хочу виразити нині ветеранам Антитерористичної операції, які подвигом своїм закарбували вічне Слово Євангельське: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін, 15, 13).

Будемо пам'ятати і свято зберігати в серцях наших пам'ять про славний подвиг військовослужбовців, докладаючи духовні зусилля для збереження рятівного світу, завойованого подвигом віри і самопожертвами мільйонів наших співгромадян!".

З благословення Його Високопреосвященства, наступного дня духовенство єпархії прийняло участь в молитві за Україну на площі С.П. Корольова.

Участь в молитві прийняли Прот.Володимир Ситніцький, ієрей Юрій Віг, та ієрей Євген Щербина.

Слава нашим захисникам!

Слава Україні!

 

Поділитися:


Церковний календар