Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Збори духовенства Житомирської єпархії

4 жовтня 2018 р.Б. в Житомирському єпархіальному управлінні відбулися чергові збори духовенства Житомирської єпархії під головуванням керуючого Житомирської консисторії Високопреосвященніший Володимир, Архієпископ Житомирський і Поліський.

На зборах були присутні священики Житомирського, Малинського, Черняхівського, Попільнянського, Бердичівського, Чуднівського районів. Представник Баранівського округу був відсутній за певних причин.

Розпочалося зібрання спільною молитвою «Царю Небесний» та молитвою за "Українську Церкву" , після чого Керуючий Житомирською Єпархією, благословивши усіх присутніх, розповів про церковне життя УАПЦ загалом та проведення ювілейних заходів присвячених 1030-ліття Хрещення Київської Русі, в яких приймали участь  безпосередньо і духовенство Житомирської єпархії .

Архієпископ Володимир ознайомив духовенство із статистичними даними, зі станом справ парафій на місцях. Владика відзвітував про роботу управління і діяльність Правлячого Архієрея за 2018 рік. 

Продовжилося зібрання виступом Владики ВОЛОДИМИРА, який висвітлив основні події та реалізовані ним проекти протягом року, та їх впровадження Правлячий Архієрей, також, проінформував про заходи на наступний 2019 рік, наголосивши на необхідності невпинного духовно-морального та інтелектуального удосконалення священнослужителів, благоговійне звершення Богослужінь і чинів, високий рівень проповідей, чим доручивши священикам складати проповіді для публікації на Єпархіальному сайті.

Високопреосвященніший Володимир оголосив духовенство виявляти максимальну ретельність, щодо належного утримання храмів Божих, чіткому виконанні своїх священичих обов’язків, роботі з дітьми та молоддю. Також Архієрей звернувся до духовенства зі словами настанов, зосередивши увагу присутніх на сутності пастирського служіння, закликав священиків берегти і гідно нести своє покликання.

На зборах також було вислухано кожного священика про стан справ на парафіях.

Збори завершились спільною молитвою "Достойно є" та спільною світлиною.

Поділитися:


Церковний календар